Jdi na obsah Jdi na menu
 


Liam

Životopis

Liam Payne je anglický zpěvák skupiny One Direction.  Liam Payne, celým jménem Liam  James Payne se narodil roku 1993 ve Wolverhamptonu, Anglie. Již v dětství měl zdravotní problémy, protože se narodil o 3 týdny dříve. Narodil se mrtvý a lékaři ho museli oživovat. Lékaři dlouho nevěděli diagnózu, ale později zjistili, že se Liam narodil jen s jednou ledvinou. Proto si musel stále dávat pozor na to co pije a nesměl kouřit. Nyní má již obě ledviny.

Ve škole se Liam dostal do skupiny Cross country running team. Pointa této skupiny, je běh ve volné přírodě. Takže Liam od této doby vstával každé ráno v 6h a běhal dlouhé kilometry. Byl v běhání velmi dobrý a tak se dostal do školního týmu. Brzy byl nucen začít boxovat, protože musel najít způsob jak se bránit. Boxovat umí dodnes.
Liam je ve vztahu s
Danielle Peazer, v září 2012 jejich vztah prošel krizí. Ale nyní jsou opět spolu.
Jeho rodiče se jmenují Karen a Geoff. Liam s nimi má velmi dobrý vztah. Má dvě starší sestry Ruth a Nicola. 
Kariéra
Liam se poprvé objevil v X- factoru UK v roce 2008. Prozpíval se až do Judge´s House, odkud ho vyhodil
Simon Cowel, protože se mu nezdál dost zralý.

O dva roky později se pokusil v X-factoru znovu o úspěch. Zpíval píseň Cry Me a River a díky této písničce měl u publika velký úspěch. Samostatně se dostal jen do druhého kola, kde ho porotci spojili s Harrym Stylesem, Louisem Tomlinsonem, Nialem Horanem a Zaynem Malikem a do Judge´s House je poslali jako skupinu. Tak vznikla skupina
One Direction, která se v konečném pořadí umístila na 3. místě.
Liam v součastnosti zpívá, hraje na kytaru a klavír.

21. 12. 2011 vydali
One Direction své první album Up All Night a v prosinci vyrazili na tour po Anglii.
9. 12. 2012 vydali své druhé album s názvem Take Me Home.